REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá domácí čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Udělejte si doma svou vlastní čokoládu podle vaší chuti!


Ingredience:
250 gpráškového cukru
120 gkakaa
200 gztuženého tuku (100%)
drobně nasekané mandle nebo ořechy

Postup:

1. V horké lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme tuk, který pak smícháme s kakaem a cukrem
2. Směs mícháme dohladka
3. Nakonec přimícháme ořechy nebo mandle
4. Plníme do libovolně tvarovaných formiček vypláchnutých studenou vodou
5. Po vychladnutí ihned servírujeme na talířku nebo jednotlivé čokoládky zabalíme do alobalu a uskladníme v ledničce, či chladné spíži.

Doporučení:

Poměr cukru a kakaa můžete měnit podle vaší chutiNic nezkazíte, když do horké směsi přikápnete pár kapek rumu.

Poznámka:

Horkou lázeň si připravíme tak, že do většího hrnce dáme vařit vodu. Menší hrnec umístíme do vařící vody tak, aby byl do dvou třetin potopený a v něm rozpouštíme, v tomto případě, stoprocentní tuk.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy