České veganská společnost připravila letos několik jarních receptů vhodných k zařazení i do velikonočního menu. Zde je jeden z nich.
Ingredience:
200 g | čerstvého špenátu |
200 ml | sójové smetany |
1 ks | větší brokolice rozebraná na růžičky |
1 ks | nadrobno nakrájená cibule |
2 ks | nakrájené brambory |
4 ks | stroužky česneku |
2-3 hrnky | zeleninového vývaru |
1 lžíce | lahůdkového droždí |
1 lžíce | olivového oleje |
pepř | |
sůl | |
piniové oříšky na ozdobení |
Postup:
- Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme 20 minut, poté přidáme brokolici a vaříme dalších 5 minut.
- Přidáme nakrájené špenátové listy, dochutíme solí, pepřem, lahůdkovým droždím a utřeným česnekem a zjemníme sójovou smetanou.
- Podáváme ozdobené s piniovými oříšky, které orestujeme na pánvi.
Recept k článku: Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany
Poznámka:Zdroj: veganskaspolecnost.cz