REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené jahody smíchané s cukrem a případně s konzervačním přípravkem, povařené.


Ingredience:
1 kgjahod
800 gcukru krystal
zavařovací sklenice

Postup:

1. Jahody opláchneme, odstraníme stopky se zbytkem okvětí, vložíme do kameninového nebo smaltového hrnce a pomalu, za stálého míchání vaříme
2. Když se odpaří část tekutiny, postupně přisypáme cukr a dále opatrně mícháme (během přípravy se nemá přerušit var!)
3. Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut, pak horký džem přelijeme do sklenic
4. Sklenice dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Pro větší trvanlivost můžeme do džemu přidat nějaký konzervační přípravek. Ten aplikujeme dle návodu na obalu.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy