Dortový korpus potřený náplní z mascarpone, cukru, žloutků a smetany, pokladený jahodami, posypaný kakaem, dezert v lednici ztuhnutý.
Ingredience:
60 g | hladké mouky |
60 g | cukru krupice |
20 g | kakaa |
2 ks | vajec |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
2 lžíce | oleje |
olej na vymazání | |
polohrubá mouka na vysypání | |
kakao na posypání | |
Na náplň: | |
250 g | mascarpone |
250 g | smetany ke šlehání |
250 g | menších jahod |
150 g | moučkového cukru |
4 ks | žloutků |
1 ks | balíčku vanilkového cukru |
Postup:
1. Krupicový cukr ušleháme s vejci do hladké pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec olej
2. Těsto rozetřeme do olej vymazaného a polohrubou moukou vysypaného pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut (necháme v pekáčku)
3. Žloutky s polovinou moučkového cukru ušleháme ve vodní lázni do pěny
4. Mascarpone smícháme se zbylým moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, šlehačkou a připravenou žloutkovou pěnou
5. Na vychladlý korpus v pekáčku rozetřeme asi třetinu náplně, poklademe jahodami špičkami vzhůru, potřeme zbylou náplní, dáme do ledničky ztuhnout, potom povrch posypeme kakaem, nakrájíme na porce a podáváme.