REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové tiramisu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortový korpus potřený náplní z mascarpone, cukru, žloutků a smetany, pokladený jahodami, posypaný kakaem, dezert v lednici ztuhnutý.


Ingredience:
60 ghladké mouky
60 gcukru krupice
20 gkakaa
2 ksvajec
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
2 lžíceoleje
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání
kakao na posypání
Na náplň:
250 gmascarpone
250 gsmetany ke šlehání
250 gmenších jahod
150 gmoučkového cukru
4 ksžloutků
1 ksbalíčku vanilkového cukru

Postup:

1. Krupicový cukr ušleháme s vejci do hladké pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, kakao a nakonec olej
2. Těsto rozetřeme do olej vymazaného a polohrubou moukou vysypaného pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut (necháme v pekáčku)
3. Žloutky s polovinou moučkového cukru ušleháme ve vodní lázni do pěny
4. Mascarpone smícháme se zbylým moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, šlehačkou a připravenou žloutkovou pěnou
5. Na vychladlý korpus v pekáčku rozetřeme asi třetinu náplně, poklademe jahodami špičkami vzhůru, potřeme zbylou náplní, dáme do ledničky ztuhnout, potom povrch posypeme kakaem, nakrájíme na porce a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy