REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučník z polohrubé mouky, vajec, cukru, másla a kakaa s krémem a jahodami.


Ingredience:
Na těsto:
6 ksvajec
180 gpolohrubé mouky
180 gcukru
50 gmásla
20 gkakaa
ztužený tuk a hrubá mouka na plech
Na krém:
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
120 gměkkého tvarohu
několik lžic mléka
jahody
strouhaná čokoláda

Postup:

1. Žloutky utřeme s půlkou cukru
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr
3. Sníh promícháme se žloutky, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapáme rozpuštěné prochladlé máslo
4. Prosáté kakao promícháme s malým množstvím horké vody na kašičku a vmícháme do těsta
5. Těsto nalijeme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě (170 °C)
6. Na krém ušleháme změklé máslo s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným množstvím mléka
7. Hotovým krém natřeme na studený koláč, poklademe omytými a dobře osušenými jahodami a povrch posypeme strouhanou čokoládou
8. Necháme mírně vychladit a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy