REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na chutnou bublaninu s náplní jahod.


Ingredience:
500 gjahod
150 gpolohrubé mouky
150 gzměklého másla
150 gkrupicového cukru
100 gmandlových lupínků
4 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
moučkový cukr na posypání
nastrouhaná citrónová kůra z 1/2 ks citrónu
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

1. Utřeme spolu máslo, krupicový a vanilkový cukr
2. Postupně zašleháme žloutky a citrónovou kůru (kdyby se směs začala srážet, přisypeme mouku)
3. Z bílků ušleháme sníh a spolu s moukou a práškem ho přimícháme k máslu se žloutky
4. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče 5. V pekáči posypeme těsto jahodami a polovinou mandlí
6. Pečeme, v předem předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C), cca 30 minut do světle nazlátlé barvy
7. Před vytažením z trouby posypeme bublaninu zbytkem mandlí a po vychladnutí moučník pocukrujeme.

Doporučení:

Aby všechny jahody těsto nepohltilo, dejte do těstové hmoty, před začátkem pečení, jen polovinu jahod a zbytek přisypejte až po 10 minutách pečení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy