REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bublanina II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na bublaninu s jahodami upečenou v remosce.


Ingredience:
250 gjahod + na ozdobu
200 gpolohrubé mouky
150 gpískového cukru
100 gmoučkového cukru + na posypání
1 lžícecitronové šťávy
5 lžicoleje
5 ksvajec
máslo na vymazání
kokos nebo strouhanka na vysypání

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do hladké pěny, do které zašleháme olej
2. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh a pak po částech zašleháme pískový cukr
3. Žloutkovou směs vmícháme do tuhého sněhu střídavě s prosátou polohrubou moukou
4. Vysokou remoskovou formu vytřeme máslem, vysypeme strouhaným kokosem nebo strouhankou, naplníme těstem, pokryjeme jahodami a zatlačíme je do těsta (těsto by mělo dosahovat do poloviny spodní části remosky)
5. Zakryjeme víkem, pečeme cca 30 minut, potom remosku vypneme a necháme ještě 5 minut dojít, pak bublaninu vyklopíme, necháme vychladnout, ozdobíme půlkami jahod a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy