REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bomba III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené piškoty potřené jahodovou marmeládou, zamotané do tvaru rolády a nakrájené na plátky, vyskládané do mísy, ve vrstvách zalité krémem a pokladené jahodami, nakonec nechané do druhého dne ztuhnout v lednici.


Ingredience:
Na roládu:
150 gcukru
100 ghladké mouky
50 gpolohrubé mouky
1 sáčekprášek do pečiva
5 ksvajec
Na krém:
2 sáčkyvanilkové pudinky
1 sáčekvanilkový cukr
750 mlmléka
1/3 kskostky másla
Na dohotovení:
nejlépe čerstvé jahody, ale jde použít i jahody kompotované nebo mražené

Postup:

1. Šleháme vejce s cukrem 20 minut, potom přidáme obě mouky a prášek do pečiva, těsto vyklopíme na plech vyložený papírem na pečení, pěkně zarovnáme a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
2. Ještě za horka piškot smotáme a necháme vychladnout, poté opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír (když papír nejde odmotat, stačí přiložit vlhou utěrku)
3. Plát natřeme jahodou marmeládou, opět smotáme a pak nakrájíme na tenké plátky, klademe do mísy tak, aby byl celý prostor po obvodu zaplněn
4. Do mísy s piškotem nalijeme část pudinkového krému, proložíme ovocem, opět dáme vrstvu krému (nejlépe je dát tři vrstvy krému a dvě jahod)
5. Nakonec přikryjeme plátky rolády a necháme přes noc v lednici
6. Druhý den bez problému vyklopíme a můžeme podávat.

Příprava krému:
Uvaříme pudinky ochucené vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakonec vyšleháme s máslem.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu je Markéta Kubelová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy