REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bomba III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené piškoty potřené jahodovou marmeládou, zamotané do tvaru rolády a nakrájené na plátky, vyskládané do mísy, ve vrstvách zalité krémem a pokladené jahodami, nakonec nechané do druhého dne ztuhnout v lednici.


Ingredience:
Na roládu:
150 gcukru
100 ghladké mouky
50 gpolohrubé mouky
1 sáčekprášek do pečiva
5 ksvajec
Na krém:
2 sáčkyvanilkové pudinky
1 sáčekvanilkový cukr
750 mlmléka
1/3 kskostky másla
Na dohotovení:
nejlépe čerstvé jahody, ale jde použít i jahody kompotované nebo mražené

Postup:

1. Šleháme vejce s cukrem 20 minut, potom přidáme obě mouky a prášek do pečiva, těsto vyklopíme na plech vyložený papírem na pečení, pěkně zarovnáme a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
2. Ještě za horka piškot smotáme a necháme vychladnout, poté opatrně rozmotáme a odstraníme pečící papír (když papír nejde odmotat, stačí přiložit vlhou utěrku)
3. Plát natřeme jahodou marmeládou, opět smotáme a pak nakrájíme na tenké plátky, klademe do mísy tak, aby byl celý prostor po obvodu zaplněn
4. Do mísy s piškotem nalijeme část pudinkového krému, proložíme ovocem, opět dáme vrstvu krému (nejlépe je dát tři vrstvy krému a dvě jahod)
5. Nakonec přikryjeme plátky rolády a necháme přes noc v lednici
6. Druhý den bez problému vyklopíme a můžeme podávat.

Příprava krému:
Uvaříme pudinky ochucené vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakonec vyšleháme s máslem.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu je Markéta Kubelová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy