REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový džem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jablek se dají připravit vynikající džemy a marmelády. Použít na ně můžete i méně kvalitní plody, přesto džem vyrobený podle tohoto receptu bude skvělý!


Ingredience:
500 gjablek zbavených jadřinců a stopek
700 gcukru krystal
4-6 kshřebíčku
1 ksvanilka (lusk)
1 kstyčinka skořice
vhodné zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:
  1. Jablka důkladně opláchneme, nejlépe pod studenou tekoucí vodou, pak polovinu jablek oloupeme, zbavíme stopek, jádřinců i jadérek, nakrájíme je na menší kostičky
  2. Druhou polovinu nakrájíme i se slupkou a jádřinci, dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličkou, povařená jablka rozmačkáme na kaši tu pak ještě prolisujeme přes sítko s malými oky
  3. Kaši s větší částí oloupaných jablek rozkrájených na kostičky a kořením dáme opět vařit až do zhoustnutí
  4. Do husté hmoty po částech přimícháme cukr a zbylá oloupaná jablka, vše spolu vaříme ještě dalších 5-10 minut
  5. Horký džem rozdělíme do sklenic, ty důkladně zavíčkujeme, pak klademe na rovný povrch dnem vzhůru a necháme důkladně prochladnout.
Doporučení:

Víčka i sklenice před naplněném sterilujeme ve vařící vodě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy