REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový džem III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z jablek se dají připravit vynikající džemy a marmelády. Použít na ně můžete i méně kvalitní plody, přesto džem vyrobený podle tohoto receptu bude skvělý!


Ingredience:
500 gjablek zbavených jadřinců a stopek
700 gcukru krystal
4-6 kshřebíčku
1 ksvanilka (lusk)
1 kstyčinka skořice
vhodné zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:
  1. Jablka důkladně opláchneme, nejlépe pod studenou tekoucí vodou, pak polovinu jablek oloupeme, zbavíme stopek, jádřinců i jadérek, nakrájíme je na menší kostičky
  2. Druhou polovinu nakrájíme i se slupkou a jádřinci, dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličkou, povařená jablka rozmačkáme na kaši tu pak ještě prolisujeme přes sítko s malými oky
  3. Kaši s větší částí oloupaných jablek rozkrájených na kostičky a kořením dáme opět vařit až do zhoustnutí
  4. Do husté hmoty po částech přimícháme cukr a zbylá oloupaná jablka, vše spolu vaříme ještě dalších 5-10 minut
  5. Horký džem rozdělíme do sklenic, ty důkladně zavíčkujeme, pak klademe na rovný povrch dnem vzhůru a necháme důkladně prochladnout.
Doporučení:

Víčka i sklenice před naplněném sterilujeme ve vařící vodě!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy