REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový džem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaná jablka s cukrem, kyselinou citronovou, kiwi a rumem.


Ingredience:
500 gjablek
300 gželírovacího cukru
1 lžičkakyseliny citronové
4 lžícerumu
3 kskiwi
voda

Postup:

1. Omytá jablka rozpůlíme, odstraníme jádřince, překrájíme na kousky, zastřikneme vodou a povaříme do zhoustnutí
2. K rozdušeným jablkům postupně přidáme želírovací cukr, kyselinu citronovou, očištěná kiwi nakrájená na plátky nebo menší kousky, rum a ještě krátce povaříme
3. Horký džem plníme do čistě vymytých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme 10 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy