REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka pečená v těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Švédska na plněná jablka zabalená do těsta a po té upečená.


Ingredience:
12 ksmalých jablek
1/2 ksvejce
mletá skořice
pískový cukr
mandle
Těsto:
250 ghladké mouky
200 gmásla
ledová studená voda
špetka soli
hladká mouka na vyválení

Postup:

1. Hladkou mouku prosejeme na vál, přidáme na jemno nakrájené změklé máslo, sůl, rychle promneme a studenou vodou zaděláme vláčné těsto
2. Necháme v chladu asi půl hodiny odležet
3. Jablka oloupeme a kulatým vypichovačem z nich vykrojíme jádřince
4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník, nakrájíme 12 čtverečků, poklademe jablky, jejíchž otvory naplníme směsí spařených, oloupaných a na jemno umletých mandlí, pískového cukru, skořice a zabalíme je do těsta
5. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova
6. Jablka podáváme teplá nebo studená, se šlehačkou nebo s vanilkovým krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy