REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka pečená po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivkou naplněná jablka, zapečená v troubě.


Ingredience:
600 gjablek
180 gmásla
150 gvařeného uzeného jazyka
100 gjader vlašských ořechů
60 gbílé strouhanky
50 gmedu
1 dlbílého přírodního vína
4 ksvajec

Postup:

1. Pěkně vyzrálá jablka na vrchu skrojíme, odstraníme jádřinec a co nejvíce vyhloubíme
2. Otvory naplníme touto směsí: rozsekané ořechy smícháme s medem, žloutky a strouhankou
3. Jablka naplníme tak, aby náplň nesahala až k povrchu
4. Na náplň vložíme plátky jazyka, kousek másla, pokapeme vínem a potřeme ušlehanými bílky, do nichž jsme přidali trochu jemné strouhanky
5. Při pečení potíráme jablka máslem a bílým vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy