REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný páj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablečný páj je skvělý dezert. Tento recept je z pořadu „VIP Prostřeno“ od pana Pavla Vítka vedený pod názvem „Karlštejnský jablečný koláč“.


Ingredience:
1 kgjablek
2 sklenicehladké mouky
1 sklenicemoučkového cukru
1 balíčekvanilkového cukru
1/2 ksmásla
mletá skořice

Postup:

1. Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady
2. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle a přimícháme skořici
3. Na vymazaný plech nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu rozložíme jablka, ty zasypeme moukou a poklademe na plátky nakrájeným máslem
4. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 30 minut
5. Upečený moučník necháme vychladnout, pak ho nakrájíme.

Doporučení:

Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítky máty.

Poznámka:

Koláč pečeme buď na plechu, nebo v kulaté dortové formě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy