REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný koláč z remosky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč ze dvou plátů těsta naplněný jablečnou náplní, upečený v remosce.


Ingredience:
600 gpolohrubé mouky
200 gcukru
150 gtuku
3 ksvejce
4 lžícemléka
1 sáčekprášek do pečiva
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Na náplň:
6 ksstředně velkých jablek
1 hrstrozinek
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 lžičkyskořice
cukr na doslazení jablek (záleží na kyselosti jablek)

Postup:

1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme změklý tuk, vejce a mléko, vypracujeme vláčné těsto
2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, pomocí válečku vyválíme dvě placky o velikosti nádoby remosky
3. Dno remosky vytřeme tukem, vysypeme moukou a vložíme od ní první placku, prsty vytlačíme těsto i do boku formy, asi 3 cm vysoko
4. Na připravené těsto rozprostřeme nahrubo nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí a rozinkami
5. Koláč přiklopíme druhou částí těsta, okraje k sobě zlehka přitiskneme, povrch propícháme vidličkou
6. Pečeme v remosce asi 40 minut.

Doporučení:

Z kousku odloženého těsta lze vykrajovátky vytlačit různé obrazce a koláč jimi ozdobit.

Poznámka:

Takto připravený koláč můžeme upéci i v troubě, místo nádoby remosky použijeme dortovou formu, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C. Koláč pečeme den dopředu, pak bude pěkně vláčný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy