REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský hovězí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího masa podávaný s těstovinami.


Ingredience:
400 glibového hovězího
100 grajčatového protlaku
80 gstrouhaného sýra
2 lžícekečupu
2 lžíceoleje
1 lžičkahladké mouky
1 kscibule
worcesterová omáčka
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji
2. Maso pokrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a za stálého míchání osmahneme, až cibule zrůžoví a maso je dobře opečené
3. Podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme
4. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu 5. Poloměkké maso necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, posypeme mletou paprikou a opět osmahneme
6. Přidáme protlak, dobře promícháme a dusíme do změknutí masa
7. Ke konci dušení přidáme kečup a worcesterovou omáčku
8. Na talíři sypeme guláš strouhaným sýrem.

Doporučení:

Červená paprika by měla přijít přímo na čerstvě orestovanou cibuli a okamžitě ji zalít vodou. Po menší chvíli však hrozí zhořknutí papriky a proto nevadí, když kuchařský začátečník papriku přidá dodatečně až do vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy