REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italský hovězí guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky masa podušené na cibulovém základě spolu s paprikou, rajčaty a rozmarýnem.


Ingredience:
400 gplechovky rajčat
300 ghovězího předního masa nebo kližky
2 lžíceolivového oleje
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 ksžluté papriky
pár větviček rozmarýnu
hrst černých oliv
voda
sůl

Postup:

1. Ve velkém hrnci na rozehřátém olivovém oleji orestujeme oloupanou na plátky nakrájenou cibuli a oloupaný utřený stroužek česneku
2. Přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené maso, ze všech stran opečeme, osolíme, vsypeme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, přidáme rajčata, na jemno nasekaný rozmarýn, promícháme a přivedeme k varu
3. Pak teplotu snížíme a necháme probublávat asi 40 minut, dokud maso nezměkne, podle potřeby podlijeme trochou vody a dochutíme solí
4. Nakonec vmícháme černé olivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy