REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hvězdičky s mandlovou čepičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecké těsto ve tvaru hvězdiček potřené tuhým sněhem z bílku, cukru a mandlí, zdobené kandovanou třešní.


Ingredience:
1 balíčeklineckého těsta
1-2 ksbílků
130 gcukru krupice
100 gmletých loupaných mandlí
kandované třešně

Postup:

1. Linecké těsto rozválíme na plát, vykrájíme z něho hvězdičky asi na stéblo silné a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem
2. Z bílku ušleháme tuhý sníh, potupně do něho zašleháme krupicový cukr a pak vmícháme na jemno mleté mandle
3. Vzniklou hmotu dáme pomocí lžičky na hvězdičky, doprostřed položíme kandovanou třešni, dáme do trouby a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 10 až 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy