Pečené hvězdičky slepené čokoládovou polevou, namočené v bílé čokoládové polevě a postříkané tenkými linkami tmavé čokoládové polevy.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
150 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
1 ks | vanilkového cukru |
1 lžička | nastrouhané pomerančové kůry |
hladká mouka na vál | |
Na náplň: | |
1 ks | skleničky nuttely |
Na dohotovení: | |
bílá čokoládová poleva | |
tmavá čokoládová poleva |
Postup:
1. Do mísy dáme měkké máslo nakrájené na menší kousky, moučkový i vanilkový cukr a dobře prohněteme, pak vmícháme žloutky, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, prosátou hladkou mouku a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky
2. Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, z kterého menším vykrajovátkem vykrájíme hvězdičky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem,vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 5 minut)
4. Upečené vychladlé hvězdičky slepíme po dvou rozmíchanou nuttelou a necháme je v chladničce ztuhnout 5. Nakonec každou hvězdičku částečně namočíme do rozehřáté bílé polevy, necháme zaschnout a potom ještě postříkáme tenkými linkami tmavé čokoládové polevy.