REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená husí stehna servírovaná s orestovanou a pak se stehny pečenou zeleninou.


Ingredience:
8 ksspodních husích stehen
100 gplátků anglické slaniny
100 mlbílého vína
1 lžičkakmínu
voda
sůl
Na fazolovou směs:
3 lžícesádla
300 gbílých fazolí + voda
3 ksstroužků česneku
2 ksstonků řapíkatého celeru
1 ksvelké cibule
1 ksmasitého rajčete
1 ksmrkve
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Přebrané fazole namočíme den předem do studené vody, druhý den je uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout
2. Očištěná husí stehna opláchneme, osušíme, maso nožem uvolníme od horní části kosti, pak stehna osolíme, pokmínujeme a v horní části obalíme slaninou, kterou připíchneme párátky
3. Vložíme do pekáčku, podlijeme bílým vínem a trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme téměř doměkka (asi 50-60 minut) podle potřeby za občasného podlévání vodou
4. Mezitím omyjeme rajče, oloupeme cibuli, stroužky česneku i mrkev a vše nakrájíme na menší kousky, potom v pánvi na rozehřátém sádle krátce orestujeme, přidáme očištěný nakrájený řapíkatý celer, uvařené fazole, promícháme, osolíme, opepříme, vše prohřejeme, přidáme ke stehnům i s tymiánem a dopečeme doměkka (asi 20 minut)
5. Upečená stehna rozdělíme společně se zeleninou na talíře a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy