REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená husí stehna servírovaná s orestovanou a pak se stehny pečenou zeleninou.


Ingredience:
8 ksspodních husích stehen
100 gplátků anglické slaniny
100 mlbílého vína
1 lžičkakmínu
voda
sůl
Na fazolovou směs:
3 lžícesádla
300 gbílých fazolí + voda
3 ksstroužků česneku
2 ksstonků řapíkatého celeru
1 ksvelké cibule
1 ksmasitého rajčete
1 ksmrkve
1 kssnítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Přebrané fazole namočíme den předem do studené vody, druhý den je uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout
2. Očištěná husí stehna opláchneme, osušíme, maso nožem uvolníme od horní části kosti, pak stehna osolíme, pokmínujeme a v horní části obalíme slaninou, kterou připíchneme párátky
3. Vložíme do pekáčku, podlijeme bílým vínem a trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme téměř doměkka (asi 50-60 minut) podle potřeby za občasného podlévání vodou
4. Mezitím omyjeme rajče, oloupeme cibuli, stroužky česneku i mrkev a vše nakrájíme na menší kousky, potom v pánvi na rozehřátém sádle krátce orestujeme, přidáme očištěný nakrájený řapíkatý celer, uvařené fazole, promícháme, osolíme, opepříme, vše prohřejeme, přidáme ke stehnům i s tymiánem a dopečeme doměkka (asi 20 minut)
5. Upečená stehna rozdělíme společně se zeleninou na talíře a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy