Zprudka orestovaná stehna, dopečená v troubě spolu s cibulí a mrkví, zalitá bujónem, servírovaná s vařenými kaštany.
Ingredience:
4 ks | husí stehna |
10 ks | umletých zrnek černého pepře |
4 ks | stroužky podrceného česneku |
2 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
4 snítky | petrželky |
350 ml | drůbežího bujónu |
1 lžíce | oleje |
500 g | jedlých kaštanů |
20 g | másla |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omytá husí stehna osušíme, osolíme a okořeníme pepřem, prudce je orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji
2. Očištěnou cibuli a mrkev nakrájíme na hrubší kousky, na pánvi je také krátce orestujeme, přidáme ke stehnům, zalijeme bujónem, přidáme pepř, petržel a prolisovaný česnek
3. Zaklopené pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut
4. Z upečených stehen přecedíme šťávu, slijeme přebytečný tuk, ještě chvíli povaříme, osolíme a opepříme
5. Stehna vykostíme, maso zalijeme šťávou a podáváme spolu s kaštany.
Příprava kaštanů:
1. Kaštany křížem nařízneme, vložíme do vařící vody a vaříme asi 20 minut
2. Uvařené kaštany zbavíme slupek a nečistot, zalijeme rozpuštěným máslem a okořeníme.