REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená husí stehna spolu s jablky a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kshusí stehna
4 ksjablka
2 ksstroužky česneku
2 kshřebíčků
3 lžícemedu
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
špetka mletého zázvoru
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná a omytá husí stehna necháme důkladně oschnout
2. Česnek oloupeme a utřeme se solí, přidáme zázvor a bílý pepř, touto směsí potřeme maso a necháme ho v chladu asi 1 hodinu odležet
3. Odleželá stehna potřeme medem a položíme do pekáče, který jsme vymazali sádlem
4. Přidáme hřebíčky, mírně podlijeme vodou, přiklopíme druhým pekáčem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 45 minut, během pečení maso podléváme vodou
5. Opláchnutá jablka zbavená jadřinců nakrájíme na osminky, přidáme je asi 30 minut před koncem pečení k husím stehnům a společně vše, bez zaklopení, dopečeme
6. Upečené maso i jablka vyjmeme, uchováme v teple, vypečenou šťávu zaprášíme moukou a orestujeme, přilijeme vodu a chvíli povaříme asi 10 minut
7. Stehna s jablky vložíme zpět do pekáčku a ve šťávě už jen prohřejeme.

Doporučení:

Takto připravená stehna podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy