Upečená husí stehna spolu s jablky a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | husí stehna |
4 ks | jablka |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | hřebíčků |
3 lžíce | medu |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | sádla |
špetka mletého zázvoru | |
mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná a omytá husí stehna necháme důkladně oschnout
2. Česnek oloupeme a utřeme se solí, přidáme zázvor a bílý pepř, touto směsí potřeme maso a necháme ho v chladu asi 1 hodinu odležet
3. Odleželá stehna potřeme medem a položíme do pekáče, který jsme vymazali sádlem
4. Přidáme hřebíčky, mírně podlijeme vodou, přiklopíme druhým pekáčem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 45 minut, během pečení maso podléváme vodou
5. Opláchnutá jablka zbavená jadřinců nakrájíme na osminky, přidáme je asi 30 minut před koncem pečení k husím stehnům a společně vše, bez zaklopení, dopečeme
6. Upečené maso i jablka vyjmeme, uchováme v teple, vypečenou šťávu zaprášíme moukou a orestujeme, přilijeme vodu a chvíli povaříme asi 10 minut
7. Stehna s jablky vložíme zpět do pekáčku a ve šťávě už jen prohřejeme.
Takto připravená stehna podáváme s dušenou rýží.