REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna na pomerančích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna potřená strouhanou pomerančovou kůrou, upečená spolu s cibulí, mrkví a pomerančovou šťávou dozlatova.


Ingredience:
4 kshusích stehen
4 kspomerančů
2 ksmrkve
2 kssnítky tymiánu
1 kscibule
40 ghusího sádla
1 lžícehladké mouky
cukr podle chuti
drůbeží vývar
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ze dvou dobře omytých pomerančů nastrouháme na jemno kůru a vymačkáme z nich šťávu, ze zbylých pomerančů vykrájíme filátka
2. Husí stehna očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a vetřeme do nich strouhanou pomerančovou kůru a posypeme lístečky tymiánu
3. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 70 minut za občasného přelévání výpekem
4. Asi po 40 minutách pečení podlijeme stehna pomerančovou šťávou, podle potřeby i trochou vody, přidáme k nim oloupanou na měsíčky nakrájenou cibuli i očištěné na kolečka nakrájené mrkve a 10 minut před koncem pečení je potřeme osolenou vodou a při 200 °C dopečeme dozlatova
5. Pak upečená stehna vyndáme a uchováme v teple, šťávu přecedíme, přidáme sádlo, rozředíme vývarem, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme 15 minut, nakonec přidáme filátka z pomeranče a dochutíme solí, pepřem i cukrem
6. Upečená stehna na talíři podlijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy