REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna na pomerančích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna potřená strouhanou pomerančovou kůrou, upečená spolu s cibulí, mrkví a pomerančovou šťávou dozlatova.


Ingredience:
4 kshusích stehen
4 kspomerančů
2 ksmrkve
2 kssnítky tymiánu
1 kscibule
40 ghusího sádla
1 lžícehladké mouky
cukr podle chuti
drůbeží vývar
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ze dvou dobře omytých pomerančů nastrouháme na jemno kůru a vymačkáme z nich šťávu, ze zbylých pomerančů vykrájíme filátka
2. Husí stehna očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a vetřeme do nich strouhanou pomerančovou kůru a posypeme lístečky tymiánu
3. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 70 minut za občasného přelévání výpekem
4. Asi po 40 minutách pečení podlijeme stehna pomerančovou šťávou, podle potřeby i trochou vody, přidáme k nim oloupanou na měsíčky nakrájenou cibuli i očištěné na kolečka nakrájené mrkve a 10 minut před koncem pečení je potřeme osolenou vodou a při 200 °C dopečeme dozlatova
5. Pak upečená stehna vyndáme a uchováme v teple, šťávu přecedíme, přidáme sádlo, rozředíme vývarem, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme 15 minut, nakonec přidáme filátka z pomeranče a dochutíme solí, pepřem i cukrem
6. Upečená stehna na talíři podlijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Novoroční detoxikace i posílení organismu si žádají vodu

Příchod nového roku vítá po svátečních oslavách mnoho lidí s řadou předsevzetí, která si většinou kladou za cíl detoxikovat a posílit organismus a ideálně i zhubnout či zformovat postavu. Toto úsilí se neobejde bez pravidelného pohybu a dostatku tekutin. Hledáte-li jednoduché a chytré řešení, volte výrobníky SodaStream. V pohodlí a bezpečí domova vám během chvilky připraví čerstvou perlivou vodu a ušetří čas, námahu i výdaje.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy