REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí stehna na pomerančích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna potřená strouhanou pomerančovou kůrou, upečená spolu s cibulí, mrkví a pomerančovou šťávou dozlatova.


Ingredience:
4 kshusích stehen
4 kspomerančů
2 ksmrkve
2 kssnítky tymiánu
1 kscibule
40 ghusího sádla
1 lžícehladké mouky
cukr podle chuti
drůbeží vývar
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ze dvou dobře omytých pomerančů nastrouháme na jemno kůru a vymačkáme z nich šťávu, ze zbylých pomerančů vykrájíme filátka
2. Husí stehna očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a vetřeme do nich strouhanou pomerančovou kůru a posypeme lístečky tymiánu
3. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 70 minut za občasného přelévání výpekem
4. Asi po 40 minutách pečení podlijeme stehna pomerančovou šťávou, podle potřeby i trochou vody, přidáme k nim oloupanou na měsíčky nakrájenou cibuli i očištěné na kolečka nakrájené mrkve a 10 minut před koncem pečení je potřeme osolenou vodou a při 200 °C dopečeme dozlatova
5. Pak upečená stehna vyndáme a uchováme v teple, šťávu přecedíme, přidáme sádlo, rozředíme vývarem, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme 15 minut, nakonec přidáme filátka z pomeranče a dochutíme solí, pepřem i cukrem
6. Upečená stehna na talíři podlijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy