REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené maso s prsních řízků husy, podušené a pak upečené dozlatova ochucené jen solí a kmínem.


Ingredience:
maso z prsou husy včetně kůže
1 lžičkakmínu
1-2 lžičkysoli
voda

Postup:
  1. Prsní řízky s kůží nakrájíme na kusy veliké jako dlaň, dáme na pánev, podlijeme vodou a krátce podusíme až kůže mírně zrůžoví
  2. Vodu slijeme, kusy masa naskládáme do pekáče, pokropíme vodou a pečeme do křupava
  3. Na závěr maso osolíme, okmínujeme, podáváme teplé nebo i studené s chlebem.
Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy