REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chalupářské kuře z remosky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V remosce na másle upečené kuřecí čtvtky, ochucené kmínem a oblíbeným kořením. Jednoduchý klasický recept na kuřecí maso.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí čtvtky
80 gmásla
oblíbené koření (grilovací, na kuře ...)
voda
kmín
olej
sůl

Postup:
  1. Očištěné a opláchnuté porce kuřete necháme okapat, potřeme olejem, osolíme ze všech stran, posypeme oblíbeným kořením a přiměřeným množstvím kmínu
  2. Připravené maso vložíme do remosky, přidáme 2/3 dávky másla a přilijeme trochu vody
  3. Pečeme doměkka přibližně 60 až 90 min, ke konci přidáme zbytek másla, případně podlijeme
  4. Dopečeme doměkka a dozlatova.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy