REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husa se šalvějovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa upečená dozlatova s nádivkou umíchanou z mletého masa, šalvěje, petrželky, vejce, cibule, bílého pečiva a nasekaných mandlí.


Ingredience:
1 ksmenší husy
1 ksvejce
1 kscibule
250 gmletého vepřového masa
160 grohlíků
60 gmásla
40 goloupaných mandlí
1 lžičkasušené šalvěje
1 lžička nasekané petrželky
1 lžícehladké mouky na poprášení
1 lžícehladké mouky na zahuštění
100 mlmléka
voda na podlévání
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Na 30 g rozehřátého oleje zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli
2. Do mísy dáme dáme na kostičky nakrájené rohlíky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout
3. Pak přidáme mleté vepřové maso, rozklepnuté vejce, opečenou cibuli, na nudličky nakrájené mandle, šalvěj, mletý pepř, sůl, na drobno nasekanou petrželku a vše dobře promícháme
4. Očištěnou husu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, otvor sepneme masovou jehlou, dáme do pekáčku prsíčky dolů, lehce poprášíme hladkou moukou a podlijeme trochou vody
5. Dáme do trouby, zakryjeme, pečeme při 160 °C asi 1 hodinu, pak sebereme vypečené sádlo, husu obrátíme a odkryté při 180 °C dopečeme doměkka za občasného přelévání, podlévání vodou a odebírání sádla
6. Nakonec husu vyndáme, naporcujeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a 30 g másla, podle potřeby přidáme trochu horké vody a necháme chvíli povařit
7. Porce husy dáme zpět do pekáčku a necháme v otevřené troubě ještě chvíli odpočinout.

Doporučení:

Podáváme s dušeným zelím a knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy