REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husa se šalvějovou nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa plněná nádivkou z mletého vepřového masa, pečiva, vejce, šalvěje a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kshusy
1 lžícehladké mouky
1 lžíceinstantní světlé jíšky
pivo nebo voda na podlití
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
250 gmletého vepřového masa
160 gbílého pečiva
25 gmásla
100 mlsvětlého piva
1 lžičkašalvěje
1 svazečekzelené petrželky
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na rozehřátém másle
2. Do mísy dáme na kostičky nakrájené pečivo, zalijeme světlým pivem a necháme nasáknout, pak přidáme vejce, mleté maso, zpěněnou cibuli, šalvěj, sůl, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku a dobře vše promícháme
3. Očištěnou husu osolíme, opepříme, naplníme nádivkou a otvor sepneme masovou jehlou nebo zašijeme
4. Husu vložíme prsíčky dolů do pekáčku, lehce poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou nebo pivem, zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut, pak teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 50 minut
5. Pak sebereme vypečené sádlo, husu obrátíme a odkrytou dopečeme doměkka za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou nebo pivem (pokud je třeba, odebíráme sádlo)
6. Upečenou husu vyndáme, naporcujeme a šťávu zahustíme jíškou.

Doporučení:

Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy