REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husa se šalvějovou nádivkou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa plněná nádivkou z mletého vepřového masa, pečiva, vejce, šalvěje a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kshusy
1 lžícehladké mouky
1 lžíceinstantní světlé jíšky
pivo nebo voda na podlití
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
250 gmletého vepřového masa
160 gbílého pečiva
25 gmásla
100 mlsvětlého piva
1 lžičkašalvěje
1 svazečekzelené petrželky
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na rozehřátém másle
2. Do mísy dáme na kostičky nakrájené pečivo, zalijeme světlým pivem a necháme nasáknout, pak přidáme vejce, mleté maso, zpěněnou cibuli, šalvěj, sůl, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku a dobře vše promícháme
3. Očištěnou husu osolíme, opepříme, naplníme nádivkou a otvor sepneme masovou jehlou nebo zašijeme
4. Husu vložíme prsíčky dolů do pekáčku, lehce poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou nebo pivem, zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut, pak teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 50 minut
5. Pak sebereme vypečené sádlo, husu obrátíme a odkrytou dopečeme doměkka za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou nebo pivem (pokud je třeba, odebíráme sádlo)
6. Upečenou husu vyndáme, naporcujeme a šťávu zahustíme jíškou.

Doporučení:

Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy