REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husa na jablkách a brusinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husa upečená spolu s jablky a brusinkami doměkka.


Ingredience:
2000 ghusy
1000 gjablek
100 gbrusinek
2 lžícevody
1 lžícesoli
kmín
voda nebo vývar

Postup:

1. Očištěnou vykuchanou husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku a necháme ji chvilku odpočinout, aby se sůl rozpustila a prostoupila do masa
2. Pak husu podlijeme mírně vodou nebo vývarem, přiklopíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 60 minut za občasného přelévání výpekem
3. Očištěná jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na čtvrtiny, přidáme společně s brusinkami do pekáčku, husu propícháme vidličkou, aby se vypeklo sádlo, podle potřeby podlijeme trochou vody, dál pečeme doměkka a před koncem pečení husu odkryjeme a dopečeme dozlatova
4. Měkkou husu s částí jablek z pekáčku vyndáme, naporcujeme a uchováme v teple, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem a necháme 10 minut provařit
5. Z připravené šťávy, ve které jsou kusy jablek a brusinek, sebereme přebytečný tuk
6. Porce husy na talířích podlijeme šťávou, obložíme pečenými jablky a podáváme s houskovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy