REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husa na česneku a hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená husička je vždy dobrý nápad na chutný oběd. Tento recept je na husu upečenou i s ochucenými droby, na talíři přelitými omáčkou z portského vína.


Ingredience:
Rozpis na 4-6 porcí:
1 ksvětší husy včetně vnitřností (žaludku, křídel, srdce, krku)
2-3 ksstroužky česneku
3 lžícedijonské hořčice
2 lžícečerstvě vylisované citonové šťávy
mletý pepř
voda
sůl
Na ochucení drobů:
0,5 lkuřecího vývaru
3 lžícebalzamikového octa
3 snítkyčerstvé petrželky
1 ksmenší cibule
1 ksmrkve
Na omáčku:
1/2 šálkuportského vína
1/3 hrnkuhladké mouky
2 lžíceportského zvlášť

Postup:

1. Očištěnou, omytou husu propícháme na místech, kde se drží nejvíce tuku (na stehnech a spodních prsou), maso z venku i zevnitř osolíme a okořeníme pepřem a vložíme do pekáče hrudí dolů, zalijeme vodou tak, aby dosahovala do výšky poloviny palce
2. Troubu vyhřátou na 220 °C stáhneme na teplotu 180 °C a vložíme do ní připravenou husu, pečeme asi 40 minut, pravidelně odebíráme vypečený tuk a odkládáme ho stranou (k další přípravě si ponecháme 1/
4 hrnku)
3. Po čtyřiceti minutách husu otočíme a pečeme dalších 30 minut
4. Smícháme hořčici, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a pepř a touto směsí husu potíráme dalších minimálně 50 minut, dokud se husa neupeče doměkka, hotovou přendáme na velkou mísu a uchováme v teple
5. Do hrnce s kuřecím vývarem vložíme droby, na kolečka pokrájenou mrkev, nadrobno pokrájenou cibuli, nasekanou petrželku, zakápneme balzamikovým octem a vše vaříme doměkka, po uvaření droby zcedíme
6. Odebraný tuk z husy, tak 1/
4 hrnku, vlijeme na pánev, zakápneme portským vínem a povaříme asi 5 minut, pak přisypeme mouku a šleháme do chvíle, než začne jíška hnědnout, v závěru přidáme 2 lžíce portského a pánev sundáme ze zdroje tepla
7. Na talířích servírujeme porce husy spolu s částí drobů, které přelijeme omáčkou z portského vína.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy