REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hubník II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houbová směs smíchaná s dalšími ingrediencemi, posypaná strouhaným ovčím sýrem a zapečená dozlatova.


Ingredience:
400 ghřibovitých hub
150 govčího sýra
100 mlmléka
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
4 ksrohlíků
4 ksvajec
petrželka
pažitka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do rozehřáté másla a oleje dáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podusíme doměkka
2. Do mísy dáme na kostičky nakrájené rohlíky, pokropíme je mlékem, necháme nasáknout, pak přidáme zchladlé houby, nadrobno nasekanou pažitku i petrželku, žloutky, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Připravenou směs dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme vrstvou strouhaného ovčího sýra, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova
4. Upečený hubník nakrájíme na čtverce a podáváme se zeleninovými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy