Hledáte inspiraci na strašidelný dezert, kterým potěšíte děti a překvapíte přátele? Tady je! Hrobečky jsou navíc jednoduché na přípravu a máte je hotové coby dup! Halloween recept.
Ingredience:
Na krém : | |
200 g | mascarpone |
200 g | šlehačky 33 % |
100 g | mléčné čokolády |
1 lžíce | krupicového cukru |
Na hlínu: | |
čokoládové sušenky nebo zbytky čokoládového korpusu | |
Na náhrobky: | |
marcipán či oválné sušenky | |
na ozdobení HARIBO bonbony Color-Rado (netopýry) | |
Ostatní: | |
vhodné skleničky |
Postup:
- Nejdříve si připravíme krém; mascarpone spolu se šlehačkou ušleháme do krému a přidáme rozpuštěnou čokoládu, vsypeme lžíci cukru, krátce prošleháme a necháme vychladnout
- Mezi tím si na větší kousky rozdrobíme sušenky (nebo zbytek korpusu) a připravíme si náhrobní kameny, ty vytvoříme pomocí marcipánové hmoty, nebo dobře zafungují i oválné sušenky
- Jakmile krém vychladne a ztuhne, naplníme jím připravené skleničky
- Na vrch dáme nadrobenou hlínu, a naaranžujeme náhrobek
- Nakonec přidáme netopýra a strašidelný dezert je kompletní.