REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnková ořechová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá buchta upečená v troubě na pekáči z hladké nebo polohrubé mouky, cukru, mletých vlašských ořechů, mléka, oleje, vejce a prášku do pečiva.


Ingredience:
1 hrnekmletých vlašských ořechů
1 hrnekhladké nebo polohrubé mouky
1/2 hrnkumléka
1/2 hrnkucukru
1/2 hrnkuoleje
1 sáčekprášek do pečiva
1 ksvejce
(čokoládová poleva a ořechy na ozdobu)
tuk na vymazánín pekáčku, mouka na vysypání

Postup:

1. V míse smícháme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, vlažné mléko a promícháme
2. V této fázi přimícháme mleté ořechy, hmotu promícháme a pak přidáme hladkou (polohrubou) mouku smíchanou s práškem do pečiva, opět vše důkladně promícháme
3. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto, rovnoměrně ho rozprostřeme a pečeme v předehřáté troubě vyhřáté na 170-180 °C tak 20-25 minut.

Doporučení:

Upečenou buchtu můžeme (ale nemusíme) ještě přelít čokoládovou polevou a posypat ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy