Rychlá nadýchaná buchta bez vážení pokladená kousky meruněk, upečená v troubě, servírovaná hojně posypaná moučkovým cukrem.
Ingredience:
1 hrnek | hladké mouky |
1 hrnek | vlažného mléka |
1 hrnek | cukru |
3/4 hrnku | oleje |
2 ks | vejce |
1 sáček | prášek do pečiva |
špetka soli | |
čerstvé nebo kompotové meruňky | |
tuk na vymazání plechu, mouku na vysypání | |
moučkový cukr na posypání a snítky máty na ozdobu | |
1 hrnek | polohrubé mouky |
Postup:
1. Do mísy vložíme vejce a cukr, přilijeme mléko a olej, metličkou vše rozšleháme
2. Přidáme obě mouky smíchané se solí a práškem do pečiva
3. Hladké řídké těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně rozložíme kousky ovoce a dáme péci
4. Pečeme při teplotě kolem 170 °C asi 40 minut
5. Hotovou buchtu posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat, například ozdobenou snítky máty.
hrnek o obsahu cca 250 ml