Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
2 hrnky | polohrubé mouky |
1 hrnek | krystalového cukru |
1 hrnek | mléka |
0,5 hrnku | oleje |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 sáček | prášek do pečiva |
300 g | třešní bez pecek |
2 ks | vejce |
plech+papír na pečení |
Postup:
- Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr krystal a olej. Vše důkladně promícháme.
- Do plechu vložíme pečicí papír a vylijeme do něj hotovou směs.
- Na vrch směsi naklademe vypeckované třešně.
- Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 35 minut.
Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezónu můžeme vařit z třešní zavařených.
Recept k článku: Červnové recepty z kvalitních surovin s nádechem léta
Poznámka:zdroj: www.akademiekvality.cz