REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka s fenyklem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

K oslavám Velikonoc patří rovněž i zelená barva. Význam zelené barvy bývá vykládán jako barva přírody, symbol růstu, života a podobně. Proto by neměla chybět ani na svátečním stole.


Ingredience:
2 ksfenykly
2 kscibule
1-2 ksstroužky česneku
1 balenímraženého hrášku
1 baleníbujonu (DIETESSE.3)
voda

Postup:
  1. Na olivovém oleji orestujte cibulku, česnek, hrášek a dva nakrájené fenykly
  2. Zalijte vodou, přidejte bujon bez soli (DIETESSE.3) a vařte do měkka všech surovin
  3. Hotovou horkou polévku rozmixujte.
Doporučení:

Jednotlivé porce polévky můžete ozdobit vajíčkem, bílým jogurtem a čerstvými bylinkami.

Video k receptu:

Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy