REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí s houbami v ústřicové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované nudličky hovězího masa opečené spolu s houbami, servírované zdobené jarní cibulkou.


Ingredience:
600 ghovězího masa (kýty nebo svíčkové)
200 gkukmaků nebo žampionů z konzervy
1 ksstředně velké cibule
2 lžíceústřicové omáčky
2 lžícenakrájené jarní cibulky
2 lžícerostlinného oleje
1 lžícerybí omáčky
2 lžičkynadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru
1 lžičkakukuřičné moučky
1 lžičkacukru
1/4 hrnkuhovězího vývaru nebo vody

Postup:

1. Očištěné hovězí maso nakrájíme na jemné nudličky, dáme do misky, přidáme rybí omáčku, cukr, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat za občasného zamíchání
2. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji opékáme do změknutí na drobno nakrájený zázvor a oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli
3. Pak je shrneme na stranu pánve, přidáme maso, opékáme asi 2 minuty, dokud nezmění barvu, vmícháme okapané kukmáky nebo žampiony a vše krátce prohřejeme
4. Ve vývaru nebo vodě rozmícháme kukuřičnou moučku, směs vlijeme do pánve, mícháme do zhoustnutí, přidáme ústřicovou omáčku, polovinu na menší kousky nakrájené cibulky, vše promícháme a opatrně prohřejeme
5. Maso s omáčkou podáváme s rýží ozdobené zbylou jarní cibulkou.

Poznámka:

Kukmák je houba, která se pěstuje nejčastěji na rýžové slámě, má uzavřený kulatý klobouk černošedé barvy a vzhledem i chuti se podobá žampionům, kterými ho můžeme nahradit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy