REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí po burgundsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené hovězí zadní, podušené spolu s bylinkami a dalšími ingrediencemi ve víně a hovězím vývaru.


Ingredience:
1,5 kghovězího zadního
150 gšpeku
150 gžampionů nebo hřibů
600 mlhovězího vývaru
600 mlčerveného vína
2 ksmrkve
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícehladké mouky
1/2 lžičkysušeného tymiánu
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí zadní nakrájíme na větší kostky, očištěnou mrkev na kolečka, oloupanou cibuli na jemno, špek na kostičky, žampiony nakrájíme na čtvrtky
2. Na pánvi zprudka opečeme kostičky slaniny, ta pak vyjmeme a na výpeku opečeme po menších dávkách hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo
3. Maso vyjmeme a na pánvi dále opečeme cibuli, žampióny a mrkev, jakmile cibule zesklovatí, vrátíme do pánve maso i slaninu, pokrm zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky, osolíme a opepříme, chvíli vaříme
4. Přimícháme rajčatové pyré, prolisovaný česnek, půl lžičky tymiánu, opět necháme chvíli povařit 5. Směs přendáme do pekáčku, a zalijeme vývarem a vínem v poměru 1:
1, tak aby hladina jen těsně zakrývala maso a zeleninu, přidáme 1-2 ks bobkové listy, nádobu zaklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu za chvíli nastavíme tak, aby šťáva v pekáči jen mírně probublávala
6. Maso pečeme-dusíme pod poklicí asi 3 hodiny, dokud nebude úplně křehké.

Doporučení:

Hovězí po burgundsku podáváme s různě upravenými bramborami nebo vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy