REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso po burgundsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí plec pokrájené na hranolky, marinované a pak podušené ve vývaru spolu s bylinkami.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 ghovězí plece
150 gmalých žampiónů
50 gslaniny
6 ksmalých cibulek
1 ksmalý stroužek česneku
1 kscibule
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
1/2 lžícehladké mouky
5 lžícčerveného vína
1,5 dlvývaru
svazeček bylinek (tymián, petrželka, bobkový list)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na dlouhé úzké hranolky, dáme do porcelánové misky, osolíme, opepříme, pokryjeme plátky cibule, pokapeme olejem a vínem a necháme 3-6 hodin odležet
2. Slaninu nakrájíme na nudličky (délky zápalky a široké 7 mm), rozškvaříme, přidáme malé oloupané cibulky a podusíme na mírném ohni
3. Potom slaninu a cibulky vyndáme, do tuku dáme odkapané, osušené maso a rychle je po všech stranách orestujeme
4. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme procezenou marinádou z masa a podusíme půl minuty
5. Přilijeme vývar, přidáme svazeček bylinek, česnek, přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a dusíme na velmi malém ohni téměř doměkka
6. Žampiony podusíme na másle, přidáme současně s nudličkami slaniny a cibulkami k masu a dusíme ještě asi půl hodiny
7. Před podáváním odstraníme ze šťávy česnek, svazeček bylinek a část tuku.

Doporučení:

Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy