REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové frikasé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá úprava hub podle receptu z francouzské kuchyně. Frikasé je chutné jak ze hřibů tak i ze žampionů.


Ingredience:
500 ghub (mladé hřiby, žampiony)
150 gšunky
1/2 lhovězího nebo kuřecího vývaru
1 dlsladké smetany
1 dlbílého vína
2 ksžloutky
2 lžícenasekané petrželky
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Na plátky nakrájené houby podusíme na másle spolu s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme, opepříme
2. Z hladké mouky a másla uděláme jíšku, tu pak rozředíme vývarem
3. Přidáme nasekanou petrželku, bílé víno, osolíme, opepříme a krátce povaříme
4. Do omáčky vložíme podušené houby se šunkou a vlijeme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutky, krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo těstovinami.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy