REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka s uzeným jazykem, hříbky a domácím knedlíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí líčka podušená spolu s povařeným uzeným jazykem a hříbky, servírovaná s hnědou omáčkou připravenou výpeku a domácím houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 ghovězích líček
200 guzeného jazyka
200 gpravých hříbků
500 mlvývaru z jazyka
2 lžícesádla
2 ksvětší cibule
hladká mouka
voda
kmín
pepř
sůl
Na houskový knedlík:
250 ghrubé mouky
250 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
250 mlmléka (dle potřeby i více)
2 ksstarší rohlíky
1 ksvejce
cukr
sůl
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Uzený jazyk uvaříme do měkka
2. Hovězí líčka očistíme, osolíme, opepříme a přidáme do kastrolu, v němž jsme nechali dozlatova na sádle osmažit cibulku, necháme zatáhnout
3. Přidáme vývar z uzeného jazyka, ostatní koření a dusíme do měkka (asi 2 hodiny)
4. Když je maso měkké, přidáme vařený uzený jazyk, který jsme oloupali a nakrájené houby, vaříme ještě 15 minut, pak zahustíme trochou studené vody, ve které jsem rozšlehali lžíci hladké mouky a ještě deset minut vše provaříme
5. Takto připravená líčka servírujeme nejlépe s domácím knedlíkem.

Příprava houskového knedlíku:
1. Prosijeme si obě mouky, uděláme důlek, do kterého dáme droždí, trochu cukru a zalijeme částí vlažného mléka
2. Když vzejde kvásek, těsto osolíme, přidáme ostatní suroviny kromě rohlíků a vytvoříme řidší těsto
3. Na závěr do směsi nasypeme pokrájené rohlíky, řádně prohněteme, necháme vykynout, vytvořme dva válečky, které zavařujeme v osolené vodě 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy