REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí krk na houbách, hrášková rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na slanině a cibuli podušené kousky hovězího masa z krku spolu s houbami, zalité vodou nebo vývarem, servírované s rýží nastavenou hráškem.


Ingredience:
500 ghovězího krku
300 ghub
100 gslaniny
2 lžícesádla
1 kscibule
vývar nebo voda na podlévání
pepř
sůl
Na hráškovou rýži:
280 grýže
40 gsterilovaného hrášku
40 gcibule
20 grostlinného oleje
několik kuliček nového koření
několik kusů hřebíčku
bobkový list
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostky a necháme opéct dozlatova
2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tu osmahneme dotmava
3. V této fázi přípravy přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme osolili a opepřili, necháme zatáhnout cca 10 minut a důsledně mícháme
4. Podlijeme vodou (můžeme přidat gelový bujon nebo masox) nebo vývarem do cca 2/
3 masa a dusíme cca 30 minut
5. Poté přidáme očištěné a pokrájené houby, chvíli vše povaříme, doladíme chutě a můžeme podávat.

Příprava hráškové rýže:
1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme, pak přidáme propláchnutou a důkladně okapanou rýži, chvíli ji restujeme
2. Rýži zalijeme teplou vodou, musí být úplně potopená (tak 1-2 cm nad povrchem), přidáme sůl, koření a necháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud se voda nevypaří, během dušení rýži nemícháme!
3. Po uvaření do rýže zamícháme sterilovaný hrášek.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy