REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí karbanátek na grilu s pečenou paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Už vás nebaví dokola grilovat jen kuřecí maso a k tomu podávat klasický salát a pečivo? Hledáte zajímavé tipy, kterými ozvláštníte svou kuchyni a potěšíte tak sebe, rodinu i pozvanou návštěvu? Tak se nechte inspirovat tímto perfektním receptem na chutné jídlo, které připravil známý kuchař Hugo Hromas z biopotravin.


Ingredience:
500 gbio mletého hovězího krku
200 gbio zakysané smetany
200 gbio ovčího sýra
1 kgbio červené papriky
2 hrstizelených bio bylin nebo bio salátu
1 hrstsekané bio petrželky
4 ksbulky
2 ksstroužky bio česneku
bio pepř
sůl

Postup:
  1. Mleté maso smísíme se solí a pepřem, utřeným stroužkem česneku a nasekanou petrželkou. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostky a zamícháme do směsi mletého masa. Nad rozpáleným grilem opálíme papriky ze všech stran dočerna a necháme je krátce vychladnout. Oloupeme zčernalou slupku a pečené papriky zbavíme semeníku. Upečenou dužinu nasekáme nožem nadrobno.
  2. Z mletého masa zformujeme čtyři koule a „rozplácneme“ je na tvar karbanátku silného asi tři centimetry. Grilujeme je nad rozpáleným dřevěným uhlím. Jakmile na spodní straně zezlátnou a tzv. se pouštějí roštu (už se nelepí), obrátíme a pečeme z druhé strany.
  3. Rozkrojíme si bulky a opečeme z vnitřní strany. Na spodní polovinu bulky dáme lžíci zakysané smetany, na kterou položíme směs bylin nebo zeleného salátu, přidáme upečený karbanátek a na něj lžíci pečené nasekané papriky. Uzavřeme druhou polovinou bulky a podáváme ještě horké.
Doporučení:

Recept k článku: Letní bio recepty podle Huga Hromase

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy