REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso na jehle se zeleninou a brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostky, střídavě napíchané na grilovací jehly s nakrájenou cibulí, bramborami, paprikami a rajčaty, hotové jehly osolené, opepřené, potřené olejem a grilované na grilu.


Ingredience:
600 gtučnějšího hovězího masa
4 kspaprik
4 ksrajčat
3 ksbrambor
3 kscibule
3 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na menší kostky
2. Pak si omyjeme brambory a rajčata, cibuli oloupeme a papriky zbavíme jádřince a také omyjeme
3. Neoloupané brambory, rajčata a cibuli nakrájíme na plátky 1 cm silné, papriky nakrájíme na větší kousky
4. Poté připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly, dokud je všechny nespotřebujeme
5. Napíchané jehly osolíme, opepříme a potřeme olejem, potom jehly vložíme na rozehřátý gril a grilujeme za občasného otáčení, dokud není maso a ostatní suroviny měkké
6. Hotové jehly servírujeme ihned po sundání z grilu například čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy