REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí guláš s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího plecka podušené ve vývaru spolu s cibulí a dalšími surovinami. Guláš ke konci doplněný o pokrájené čerstvé houby.


Ingredience:
700 ghovězího plecka
300 ghub nejlépe směs hřibovité
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
2 ksvelké cibule
1 ksčervená masitá aprika
1 lhovězího vývaru
červená mletá paprika
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Plecko nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka
  2. V hrnci na sádle rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, necháme zesklovatět
  3. Přidáme maso, osolíme, okmínujeme, zaprášíme červenou paprikou, osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo
  4. Zalijeme vývarem, dusíme pod pokličkou, na mírném plameni, 1 hodinu
  5. Houby očistíme, nakrájíme na kostky, papriku na proužky, přidáme k masu, dusíme ještě 20 minut
  6. Na závěr guláš zaprášíme lehce moukou, dochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem, ještě chvíli povaříme
  7. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, či s těstovinami.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy