REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí kostky na čirůvkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čirůvky jsou chutné aromatické houby na omáčky jak stvořené. K nejchutnějším podzimním druhům patří čirůvka dvoubarvá, fialová a zamlžená.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
300 gčirůvek
50 gslaniny
0,7 lhovězího vývaru
2 kscibule
1 ksčervená paprika
sladká červená paprika
hladká mouka
majoránka
sádlo
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Kližku nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme červenou paprikou
  2. V hrnci na sádle necháme zesklovatět kostičky slaniny a cibuli
  3. Přidáme kostky masa, prudce opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, okmínujeme, lehce poprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme majoránku a sůl, dusíme zvolna pod pokličkou do měkka
  4. Očištěné čirůvky nakrájíme na plátky, v pánvi podusíme do měkka
  5. Když je maso měkké, přidáme na másle podušené čirůvky i se šťávou, na kostičky nakrájenou papriku, vaříme ještě 10 minut
  6. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a podáváme například s houskovým knedlíkem.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy