REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby pečené se slaninou a šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavičky hub pečené s mozzarellou, slaninou a šalvějí.


Ingredience:
8 ks žampionů portobello nebo bedly
8 ksstroužků česneku
4 ksplátků slaniny
1 kssvazku šalvěje
60 mlolivového oleje
400 gmozzarelly
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné hlavičky hub (s odříznutou nožkou), rozložíme na plech a okolo rozdělíme neoloupané stroužky česneku
2. Zakapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme
3. Dáme na 10 minut do vyhřáté trouby na 220 °C, pak na houby rozdělíme mozzarellu, na kousky nakrájenou slaninu a lístky šalvěje
4. Pečeme dalších 10 minut a pak podáváme.

Poznámka:

Mozzarella: Italský měkký sýr z okolí Neapole, původem ze Salerma, kde byl tradičně připravovaný z mléka vodních buvolů, s obsahem 45 % tuku v sušině. Používá se pro přípravu pizzy. Může se vyrábět i z mléka kravského.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy