REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby na smetaně po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší kusy hřibovitých hub podušené doměkka na cibulce na másle nebo sádle, dochucené sladkou mletou papriku, pepřem a nasekanou petrželkou, nakonec zjemněné smetanou.


Ingredience:
1 kghřibovitých hub, tvrdé mladé plodnice (hřib kovář, koloděj, křemenáč, kozáky ...)
4 dl zakysané smetany
2 kscibule
2 lžícehladké mouky
2 lžícepetrželky
máslo nebo sádlo
mletá sladká paprika
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nakrájíme na větší kusy
2. V hrnci rozehřejeme máslo (nebo sádlo), přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme nakrájené houby, sůl, sladkou papriku, pepř, nasekanou petrželku a dusíme do měkka, jsou-li houby příliš suché, podlijeme troškou vody
3. Po vysmahnutí šťávy zaprášíme houby hladkou moukou a postupně podléváme zakysanou smetanou, za stálého míchání povaříme 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s noky, knedlíkem nebo rýží.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy