REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby připravené spolu se slaninou a cibulí nad venkovním ohněm v sáčku zhotoveném z alobalu.


Ingredience:
200 gnadrobno nakrájených hub
50-80 gprorostlé slaniny
1 lžičkamásla
1/2 šálkuvody
1/4 ksmenší cibule
pepř
sůl
alobal
otevřený venkovní oheň
klacek nebo rozštípnutá větev

Postup:

1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme nadrobno nakrájené houby, několik kostiček prorostlé slaniny, lžičku másla, nadrobno pokrájenou cibuli, směs osolíme, okořeníme pepřem a nakonec zalijeme vodou
2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
3. Vaříme 15-20 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, houby podáváme s v ohni upečenými brambory, nebo spolu s pečivem.

Poznámka:

Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy