REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby podávané jako ovar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší hříbky nebo žampióny uvařené ve vývaru doměkka, servírované přelité rozpuštěným máslem, s křenem a čerstvým pečivem nebo topinkami.


Ingredience:
600 gmalých hříbků nebo žampiónů
1,5 lvývaru z kostky bujónu
čerstvě nastrouhaný křen
rozpuštěné máslo
černý chléb jako příloha
pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme (žampiony samozřejmě oloupeme), ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru, vaříme přesně 25 minut
2. Uvařené vyjmeme, necháme důkladně okapat, na talířích je přelijeme rozpuštěným máslem, dochutíme solí a pepřem a podáváme se strouhaným křenem
3. Jako přílohu servírujeme tmavé pečivo nebo topinky.

Doporučení:

Vývar můžeme použít jako polévku se syrovým rozšlehaným žloutkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy