REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostičky nakrájené houby, podušené, servírované v paprikové omáčce zjemněné smetanou.


Ingredience:
400-500 gklobouků tvrdých hub (hřiby, mochomůrka růžovka, hlíva ústřičná, ale i žampióny)
250 mlsmetany
2 lžícehladké mouky
1 vrchovatá lžícemásla
2 lžičkykvalitní mleté sladké papriky
1 kscibule
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, zbavíme noh, opláchneme a necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na větší kostky
2. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme houby, mletou papriku, zamícháme a ihned přilijeme trochu teplé vody nebo vývar, pod pokličkou dusíme tak 15 minut
3. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, do mírně probublávajícího pokrmu pak smetanu nalijeme, promícháme
4. Okořeníme pepřem, dle chuti pokrm osolíme a necháme ještě chvíli vařit.

Doporučení:

Klasickou mletou sladkou papriku můžeme nahradit paprikou uzenou, chuť pokrmu tak získá další rozměr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy