REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby orestované na kostičkách slaniny spolu s kousky papriky, dochucené mletou paprikou, solí a kečupem, zalité vývarem, podušené doměkka.


Ingredience:
500 ghub (nejlépe tvrdší hřibovité, jako hřiby, křemenáče)
100 gslaniny
0,5 lhovězího vývaru (lze nahradit bujónem a vodou)
3 lžícerajského protlaku
1 ksmasité papriky
1 kscibule
sladká mletá paprika
pálivá mletá paprika
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky
2. V hrnci na slanině pokrájené na kostičky zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, nakrájenou papriku a krátce podusíme 3. Dochutíme solí, sladkou a pálivou paprikou, kečup, podlijeme vývarem a pod pokličkou podusíme doměkka
4. Podáváme s tarhoněmi, rýží nebo chlebem.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy