Houby orestované na kostičkách slaniny spolu s kousky papriky, dochucené mletou paprikou, solí a kečupem, zalité vývarem, podušené doměkka.
Ingredience:
500 g | hub (nejlépe tvrdší hřibovité, jako hřiby, křemenáče) |
100 g | slaniny |
0,5 l | hovězího vývaru (lze nahradit bujónem a vodou) |
3 lžíce | rajského protlaku |
1 ks | masité papriky |
1 ks | cibule |
sladká mletá paprika | |
pálivá mletá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky
2. V hrnci na slanině pokrájené na kostičky zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, nakrájenou papriku a krátce podusíme 3. Dochutíme solí, sladkou a pálivou paprikou, kečup, podlijeme vývarem a pod pokličkou podusíme doměkka
4. Podáváme s tarhoněmi, rýží nebo chlebem.
Autor receptu i fotografie: D. Marounek